23 Temmuz 2013 Salı



       DİN,SİYASET VE TİCARET


Allah katında gerçek din İslamdır.Din,doğru inanç,riyasız ibadet,ve yüksek ahlak demektir. Allah din göndermemiş olsaydı insanlık ne olurdu? Dini duygular gevşerse,sendelerse,istismar edilirse cemiyetin en önemli değer yargısı sulandırılırsa ne olur? Un derdi,manevi dünyamızı unutturursa ,din adamları dinin adamı olmaktan çıkar da dünyalıkların adamı olursa zararı kim öder? Oysa, dinini bilen ve icaplarını yaşayan insanlar vakarlı,gurursuz,mütevazi fakat zilletsiz,hoşgörülü fakat tavizsiz olmalı.Hayatımız ve kanımız olan yaşantımıza şekil ve ruh veren dinimiz manasının ikliminden uzaklaştırılarak onu siyasetin ve ticaretin pusulası yaparsak milletin geleceği nasıl zarar görür.Oysa dindar; ömür boyu kapısını da,gönlünü de ilim postu yapmalı,günah listesi tutan değil günahları yıkayan olmalı.Kara cehenneme odun değil,ak cennete kamil insan hazırlayan gönlü sevgi dolu insanlar yetiştirmeli.Din adamı her zaman yeniliklere açık olmalı,çağı anlayan ve onun gelişmesi için çabalamalı.


Siyaset,ticaret,mevki,makam,menfaat ve çıkar kazanmak adına nasıl da unutturur Allah'ı,üstelik siyaseti milletini sevdiği için,Allah rızası için yapıyorum kendim için bir şey istiyorsam namerdim diyerek yapar.Ama, insan önce kendi kendini aldatır.Siyasette,ticarette vb işlerin tamamında Allah yolunda koştuğuna inanarak yaptığı her işte dini inançlarını kullandığı için Allah'tan ayrı düştüğünü ve inançlarına zarar verdiğini anlayamaz.

Tam boyutlu görseli göster
Hak yolunda milletime hizmet ediyorum diyen insan yaşamaya,düşünmeye ve yapmaya çalışırken,nefsinin ince,sinsi ve acımasız tuzaklarına nasıl düştüğünün farkında olmalı .dini inançlarını kullanarak siyasi nutuklar atarken,rakiplerine çatarken,ticarette her türlü yolu deneyerek haram helal demeden kazanmayı hesap ederken, makamlara liyakat ve kabiliyetine bakmadan otururken ben buralara ne katkıda bulunabiliyorum diyor mu insan.



Allah'ın bir mucizesi olarak yaratılan insan, şeytana uyup menfaati için dini inançlarına zararlı olacak işlerden uzak durmalı inançlarını,siyaset,ticaret,mevki ve makamda karlı çıkmak için nefsine uyup milletin maskarası olmamalı,olursa inançlarından tavizler verir, taviz vermek demek dini inançların gevşemesi demek olur ki bu da o toplumun çabuk çökmesine sebep olur.Vücudumuzu nasıl koruyorsak milli,dini ve kültürel değerlerimizi de öyle korumamız gerekir.Bu değerlerin istismarı menfaat için her şeyi yapan insan topluluklarının oluşmasını sağlar,insanlığı ahlaken fakirleştirir,oysa her insan zulme karşı mücadele etmeli,karanlığı aydınlatan ışık olmalı,kutsal değerleri çıkar için kullanmamalı.

Allah'tan başka kimseye kulluk etmeyin,Allah dört günahı affetmez: Allah'a şirk koşanları,anaya babaya isyan edenleri,kul hakkı yiyenleri,ve münafıkları.

BİLAL GÜRER
AYVALIK 23/07/2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder