18 Eylül 2014 Perşembe















YAŞAMAK SANATINDA Kİ ENGELLER:

                Bilmeliyiz ki ''İnanırsan başarıya ulaşırsın,düşündüğün sürece varsın''. Hayatımızı mutlu yaşamak için kendimize dokumak zorunda değil'miyiz?Yapmamız gereken şey,kafamızdaki bütün eskimiş,yorulmuş ve kullanılmayan düşünceleri atmaktır. Attıklarımızın yerine, kafamızı'' özümüzü bozmadan '' yeni fikirlerle,sevgi ve iyiliklerle doldurmalıyız, böylece olumlu şeyler düşünüp olumlu sonuçlara ulaşırız.

               İçinde mutlu yaşama arzusu duyan insanların yaşama katkıları sonucunda, kendilerinden sonra gelen nesillerin yaşamını kolaylaştıran buluşları sayesinde bugün yaşadığımız zamanı iyi değerlendirip üretilenler sayesinde mutlu yaşıyoruz. Bizler de bugün:Bir gün öncesine göre değişebilen bir dünya ortamında yaşıyoruz.Ülkemiz ve insanımızın yaşamına katkı için çalıştığımız da, yapacağımız işlerde güçlüklerle, engelleyenlerle karşılaşılabilecektir,işte o zaman engelleri '' iradenin her güçlüğü yenebileceğini düşünerek'' güçlüklerin,sebebini anlayıp,başladığı işten yüz akı ile çıkmayı isteyip engelleri aşmak için yeni çıkış yolları bulmalıdır.

               Engellerden yılmamak lazım!Hayat yolundaki bütün engeller aşılmak içindir,takılmak kararlarımızdan vazgeçmek için değil! İnsan yapacağı işlerde karşılaştığı engelleri de sevmelidir.Çünkü engeller ve başarısızlıklar bizi daha gerçekçi olmaya zorlar,tecrübe kazandırır.Başarısızlıklarımızdan ders almamızı sağlar.Bir insan, ekmek parasını çıkardığı işini en iyi şekilde yaparsa, kendi zamanını değerlendirmekle kalmaz, başka insanlara da hizmet üretmiş olur.

      Yaşamdan beklentilerimize bir yol haritası çizerek gittiğimizde, yolumuzda ayağımıza takılabilecek engeller olsa da ortadan bunları yok etmek elimizdedir. İnsan, yaşamı süresince kendini üzecek acımasız olaylarla da karşılaşabilir. Bu olaylara bakarak yaşamımızı acımasız olarak nitelendirmek,üzülmek ne derece doğrudur?   insanlık tarihinde zulme uğrayan, acı çeken, işkence gören çok sayıda insan olmuştur. Bunların yaşamlarını acılı kılan yaşadıkları olaylar onların mutlu yaşama çabalarına engel olmamıştır. Yılmadan, bütün engelleri   '' ben '' insanım '' insan '' gibi yaşamak istediği için mücadele etmem gerekir diye her kötü şeyle mücadele etmiştir.

              İnsanın, insanı sıkıntıya soktuğu zorlu yaşam şartlarından kurtulmak için mücadele veren insanların  akıl ve bilimi geliştirme çabalarına  katkıda bulunamadık. Biz millet olarak ileriye bakamadık,bu gün bile katkımızın olması için çaba harcamıyoruz.Hep geriye baktık Atalarımızla öğündük onlara layık olmak için çaba harcamadık.Oysa akıl ve bilim de, demokrasi, insan hakları ile sağlık, sosyal ve bilimsel diğer alanlarda yapılan buluşlar her gün  baş döndürücü bir hızla ilerlemekte, bu sayede yaşamımız kolaylaşmaktadır

             Yaşamı zorlaştırmakta,güzelleştirmekte  en güzel şekilde yaşamak için değerlendirmekte birazda bizim elimizdedir. Yaşamımız boyunca,başımıza gelecek ve yaşayabileceğimiz olaylara karşı hazırlıklı olmayı ve olayların altından kalkmayı öğrenmeliyiz.Yaşamımızı sorgulamalıyız,yaşadığımız olumsuzluklara boyun eğmemeliyiz,kendimizi devamlı yenilemeliyiz.Bunun için bize verilen işi en iyi şekilde yapmak, yakınlarımıza yardımcı olmak, insanlık ve insani değerleri yüceltme yolunda çalışırsak yaşam koşullarımızı biraz daha kolaylaştırır

            İleriyi gören insan olup çektiğimiz acıları bizden sonraki nesil çekmesin diye yaşadıklarımızdan ders çıkarıp,''engel'' tanımadan,bahanelerin arkasına sığınmadan,arkamızdan gelen insanlara güzellikler bırakmalıyız.

  BİLAL GÜRER