17 Nisan 2018 Salı

VEFA;

Verdiği sözü yerine getirmek,sözünde durmaktır,<<Ey iman edenler!Bağlandığınız ahidleri yerine getirin>>(maide 1)

Bu özelliğin çok kıymetli olduğunu Cenabı Hakkın insanlara ((sözlerinde durmayı)) ve ((vefalı)) davranmayı Kuran-ı Kerim'de övdüğünü anlıyoruz.

<< (Onlar) adağını yerine getirirlerdi.Şerri yaygın (ve salgın) olan günden korkarlardı>> (insan:7)

Bu değerli özellik ,en çok devleti yönetenlere yakışır.Ve onlar vefalı olunca bu özellik,olanca güzelliği ile halka yansır.Çünkü sözünde durmakla,verdiği sözü yerine getirmekle ve ahde vefa ile her insana huzur gelir,insanların kalplerinde sevgi tohumları yeşerir.

Sözün özü,

Sözünde duran insan en değerli insan,iyi ve bu güzel huyla yaşayan insanların da çok değerli insanlar olduğunu ne kadar biliyoruz?

Sözünde durmayı prensip edinen,kötü durumların düzelmesi, huzurun ve mutluluğun çoğalması için verdiği sözü yerine getirmek için çalışanların değerini ne kadar biliyoruz?

Verdiği sözü uzun bir zamana yayıp,oylayan,yalancılıktan fayda temin eden,yalandan menfaat temin eden,doğruluktan ayrılmanın aklını kaybetmek olduğunu bilmeyenlere ne ceza veriyoruz?

Verdiği sözü yerine getirmeyen ve sözünden dönen, gizli ve karanlık kapılar ardında iş yapan adi huylu olanlara ne kadar ödül veriyoruz , ne kadar ceza veriyoruz?

Akıllı insan,yerine getirmeyeceği sözü vermez,engel olacağı şeyi de istemez.

T.C.Bilal Gürer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder