3 Ocak 2016 Pazar

ARADIĞIMIZ GENÇLİK                                                                           

GENÇLİK bir ömür çağı değildir, bir düşünme, akıl yürütme, algılama halidir… İnsan kaç yıl yaşarsa yaşasın, çok yıl yaşamış olmakla ihtiyarlamaz.

Genç adam, düşünmelisin, devletin yücelmesinde de ,düşmesinde de her vatandaşın payı var,hayat çok kısa, zaman çok ama çok değerli, çalışarak yükseleceğim merciler, varacağım hedefler var diyerek  başarıya gidecek yolda azimle ilerlemelisin.

Güçlü niteliklere sahip olup, istediklerini yapabilmek için yüreğindeki en iyileri ortaya çıkarıp, sorumluluk alarak, gücünü hiç bir zaman kötüye kullanmadan, ahlak yapını çıkarlarından vazgeçebilmeye uygun hale getirmelisin.

İnsan, kendisi ve ülkesi için değerli olan ideallerden vazgeçmemelidir.
İnsan, kendine güvenini yitirip, fedakârlıklar yapmayıp vazgeçtiğinde ihtiyarlar, hem yüzü hem de ruhu buruşur. İdealinin gerçekleşmesi için etkili çalışıp doğru şeyleri doğru zamanda yapmazsan, yanlış şeyler yapma ihtimalinin çok fazla olacağını bilmelisin.

Sen ey genç dostum, güçlü bir sorumluluk duygusuyla yaşa, azim, sebat ve çalışkanlık günlük yaşamının bir parçası olsun, değerli hizmetler vermen için gücünü kendinden alarak azim ile kendini yetiştirerek neyi, niçin yaptığını bilmelisin. 

Sen ey genç insan, kendine güven, kazanacağın başarılarla büyü, zorlukların üstesinden gelebilmek için acılara dayanıklı olup, mücadele etmeyi sevip, dağınık ve anlaşılmaz değil, içten, korkusuz, berrak, sade ve dürüst olarak yaşa ki hedefine varabilesin.

Gözünü daima en büyük hedeflere çevir, en önemli şeyleri yapmak için odaklan, kaypak olup hınç duygusu ile yaşamadan, yersiz tartışmalara ve kuşkuya yer verecek işler yapmadan, ülkenin iyiliğini ve menfaatlerini koruyup gözeten insan olabilmelisin. 

Genç insan,samimiyetinden şüphe edilmeyen,hak ve hakikati konuşan,korkulmayan, başkalarının haklarına riayet eden,güvenilir,yerinde konuşan, sözünde yalan işinde hile olmayan,güzel ruhlu olmak için mücadele etmelisin, 

Genç insan, bir ülkede ve bir toplumda ahlak krizi varsa diğer olumsuzluklar kendiliğinden olur. Ahlak kurallarına uyarak yaşamak yerine, bütün değer yargılarımızı hiçe sayarak, hak ve hukuku çiğneyenlere karşı bilimi gerekli şekilde öğrenerek ve kullanarak ahlaki değerlerin bozulmasına karşı çıkabilmelisin.

Genç insan,elde ettiğin sınırsız saadetin kölesi,esiri olmadan, çok zor da olsa nefsini yen,adalet için güçlüklerle,hasisliklerle,cahilliklerle mücadele et, hayırlı işlerden zarar gelmeyeceğini bil  faziletlerle yaşamak için kötülüklerin içine girme,günlerini tembellikle,fakirlikle,bilgisizlikle mücadele etki yaşamasını bilesin,

Sen ey atimizin teminatı genç insan;

İhtiyaç duyulan, danışılan ve saygı duyulan bir kişi olmaya çalışmalı, ideallerine hak ederek ulaşmayı istemelisin. Ve nihayette, ATATÜRK'ÜN siz gençlere emanet ettiği TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ ''milli hedeflere'' ulaştırmak için çalışmalısın.


BİLAL GÜRER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder